♥ Kalaulah Aku Tahu ~ Dialog Romantis… ♥

IMG_4714

Seperti yg AE janjikan All d best!

SOALAN 1

Mata mereka saling bertentangan. Lama. Cukup redup dan bening. Jantungnya sudah bertukar irama ketika itu. Ada sesuatu yang bersenandung di dalam. Terpesona dengan renungan itu. Betapa dia rasa terawang-awang kini.

Dia diam lagi. Tertunduk. Tidak mampu menentang pandangan lelaki itu yang tembus ke jantung. Hatinya sikit sahaja lagi mahu cair. Terasa nak tergolek bawah meja dah ni.
“Abang tak tahu kenapa perasaan itu datang. Tapi sampai sekarang masih sama. Masih tidak berubah.”
Lama mereka terdiam

Bagi yang dah baca KAT, ingat lagi kan bila Im minta Keyra temankan dia untuk makan malam?

Soalannya, ciptakan dialog paling romantis yang mungkin diucapkan Imran ketika mahu melamar Keyra tika itu?

Ringkas saja tau. Cukup sekadar satu/dua ayat…

Sbg contoh ye… “Keyra, I think I’ve found my soul mate. Dan bidadari terindah itu sdg berada di depan abang sekarang…”

SOALAN 2

Keyra tersenyum manja. Menyandarkan kepalanya di bahu Imran. “Betapa Keyra sudah cukup bahagia dengan kehadiran abang di sisi. Terima kasih bang… terima kasih kerana terus bersabar dan tak pernah mengalah demi cinta kita.”

Ada pembaca yg mencadangkan supaya AE buat special entri, kiranya bab tambahan, 88.

Soalannya, apakah plot yang akan berlaku dalam bab tersebut?

Dua/tiga ayat dah cukup. AE akan letakkan nama pemenang yang dipilih sebagai co-author di dalam entri tu nanti.

Contohnya… “Tiba2 Imran terjumpa seorang gadis persis arwah isterinya. Entah kenapa naluri lelakinya bergetar… Hatinya meronta2 utk menyapanya…”

Hadiah yang menanti
Tempat 1: Cik Boo dan satu novel AE
Tempat 2: Cik Boo (mini) dan satu novel AE
Tempat 3: Couple mugs, couple keychains dan satu novel AE (Tiga orang pemenang akan dipilih)

Syarat2 Kuiz Dialog Romantis
1. Terbuka kepada semua pembaca “Kalaulah Aku Tahu”
2. Jawapan hendaklah dihantar ke inbox FB Ayu Emelda ataupun FB Page Ayu Emelda (Alaf 21)
3. Tarikh tutup penyertaan ~ 24 Jun 2013 (Isnin), jam 12:00 tengahari
4. Keputusan akan diumumkan pada 1 Julai 2013 dan ianya adalah muktamad
5. Dialog dan plot yg dipilih sbg pemenang akan dipaparkan di FB Ayu Emelda, FB Page Ayu Emelda (Alaf 21) dan blog Ayu Emelda

Salam Sayang…
♥  AE  ♥

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s